dilluns, 5 de març del 2012

Reparació i avarada del llaüt Ampa

Durant el mes de desembre de 2011 vam fer una reparació en l'obra morta del llaüt Ampa. En 1991 se li havia reparat l'obra morta i la coberta.
Fou construït en 1972 pels germans Bertomeu i Valentí Ros, de Xàbia. La popa del llaüt era originalment de «palmito», una popa pensada per donar espai i acomodació a dos persones assegudes amb l'arjau enmig per servar.
Amb aquesta última reparació hem suprimit el palmito per podriment de la fusta de les gambotes i el folre a causa de l'aigua de pluja. També s'hi ha suprimit el motor, un Solé de 9 CV que es va avariar. Hem suplit la força mecànica per l'aparell de vela llatina i dos parells de rems.
Podeu vore en quin estat estava i una sèrie de fotos de la faena i els operaris de la reparació dirigits per Valentí Ros, a més d'altres col·laboradors ocasionals, i finalment la xicoteta festa en què es va convertir la seua avarada en el moll del port de Xàbia mitjançant la grua del Cap Prim Segon.

13 comentaris:

  1. Grans operaris, i molt ben dirigits :)
    Un bon reportatge!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Leb, ja recorde que al taller del riurau treballarem junts un estiu...

      Elimina
  2. Respostes
    1. Quiquet, transplantaments i cirurgia reconstructiva...

      Elimina
  3. Molt bona feina des de Mallorca.
    una abraçada molt forta...

    ResponElimina
  4. Pues despres de la cura que ha rebut, ja te endavant molts mes anys de vida per a qu´'els seus propietaris gaudixen de l'Ampa, que es el millor que pot pasarli a una barca.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Miguel, ja saps que pots embarcar quan vulgues. Gracies.

      Elimina
  5. Seguint les cadenes d’amistat internàutiques i en base a la normativa d’un invent que s’anomena “Liebster Blog Awards “, em complau distingir el blog “Barca de bou” amb una modesta menció al meu de “Lletres de tinta impresa” i atorgar-te el corresponent premi que consisteix en un enllaç afectuós, el banner de l’esmentat invent i la possibilitat de concedir el premi a altres cinc blogs més que t’estimes. Salut i enhorabona.

    ResponElimina